header

Wie is Agnes Visser?

Over mij

Mijn naam is Agnes Visser (1959), getrouwd, en moeder van vier volwassen kinderen. Op mijn levensweg heb ik donkere, eenzame tijden ervaren. Uiteindelijk bleek God voor mij toch een Vader die mij ziet, waar ik ook ben, wat ik ook doe. En ik ervaar het steeds weer als een wonder dat Hij naar mij kijkt met onvoorwaardelijke liefde, elke dag opnieuw. Dit aan anderen meegeven is de passie van mijn leven geworden omdat Gods liefde écht helend en genezend werkt. Wie God de ruimte geeft wordt een ander mens; je weet je gekend, aanvaard en geliefd, ook al ben je (nog lang) niet volmaakt.

Wat ik doe

Mijn werk is mensen helpen een begaanbare weg in het leven te vinden. Dat traject is voor ieder mens weer anders, soms heb je alleen even de juiste richtingaanwijzers nodig en kun je zelf verder. Soms wil je meer hulp. Samen met jou onderzoek ik wat er speelt in je leven en wat jij daarin wilt veranderen. Dat is namelijk wat counseling is: veranderen. Ik help en begeleid vanuit mijn christelijke levensovertuiging, en met oog voor jouw persoonlijke weg met God. Misschien is dat helemaal nieuw voor je. In wederzijds respect gaan we op weg, en wie weet ontdek je een nooit gedacht perspectief voor de toekomst.

Ooit als prille 21-jarige begonnen als A-Verpleegkundige, heb ik rond mijn veertigste mijn professionele leven verder ontwikkeld, toen onze vier kinderen min of meer op eigen benen stonden. Vooral uit interesse en gaandeweg vanuit het verlangen een eigen praktijk te starten heb ik de volgende opleidingen gevolgd,: Godsdienst-Pastoraal werk (CHE), Post HBO-opleiding Verslavingszorg (CHE/de Hoop), Pastorale Counseling (CPC) en Contextueel Hulpverlener (Stichting Nagy Academie) plus een tweejarige Contextuele Specialisatie.

Ik leerde mijn kennis in de praktijk van het leven toepassen: van 2008 tot 2018 heb ik met dakloze en verslaafde mensen gewerkt in Inloophuis de Hoop in Dordrecht.

Sinds 2012 werk ik zelfstandig in mijn Praktijk Elpidos, Pastoraat & Contextuele Hulp. Mijn liefde en passie voor God en mensen die ik in dit werk mag uitleven, ervaar ik als een bijzonder geschenk. Bovendien zijn de gesprekken ook leerzaam voor mijzelf. Ik ben op mijn bestemming gekomen door het tijdelijk optrekken met mensen in dit werk.

 

Onderstaand lied verwoordt voor mij hoe Gods liefde geneest en heelt:


De HEER heeft mij gezien, en onverwacht

ben ik opnieuw geboren en getogen.

Hij heeft mijn licht ontstoken in de nacht,

gaf mij een levend hart en nieuwe ogen.

Zo komt Hij steeds met stille overmacht

en zo neemt Hij voor lief mijn onvermogen.

(Huub Oosterhuis)

cronjob