schuldgevoelheader

Schuld en schuldgevoel

Schuld en schuldgevoel
Je hebt iets gedaan dat je niet had moeten doen. Of nagelaten dat je wel had moeten doen. Je voelt of denkt dat het verkeerd was. Misschien al lang geleden of onlangs. Je worstelt er mee en je schaamt je wanneer je er aan denkt. Je voelt wroeging of misschien spijt. Wanneer je er met anderen over praat proberen ze je gerust te stellen. Maar jij wilt weten of er echt sprake is van schuld. Wellicht voel je je schuldig, maar ben je het toch niet? Wat is het verband tussen schuld hebben en schuld voelen? Hoe kun je het onderscheid maken?

Schuldgevoel loslaten
Door schuld en schuldgevoel kun je last hebben van allerlei persoonlijke problemen die je leven grondig bederven. Ontdekken of je terecht schuld voelt is wezenlijk voor herstel. Onterecht schuldgevoel loslaten geeft bevrijding, maar ook voor terecht schuldgevoel is herstel mogelijk. Jouw omstandigheden en emoties in Gods licht brengen en vanuit Zijn perspectief gaan kijken kan pijnlijk zijn. Maar het toelaten en erkennen van pijn leiden naar innerlijke bevrijding. Naar vergeven en vergeving krijgen.

Hulp bij schuldgevoel
God heeft over schuld en vergeving belangrijke dingen gezegd in de Bijbel, het is de moeite waard om daarbij stil te staan. Een ding is zeker: bij God is altijd vergeving mogelijk, voor welke schuld dan ook.
Wanneer jij graag je verhaal eens wilt doen zonder of hulp zoekt om van je schuldgevoel bevrijdt te worden nodig ik je uit om contact op te nemen. Bel of vul het contactformulier in met je vraag. Je kunt je leven weer terug krijgen, wacht niet langer.

 

God zoekt ook jou. Hij wil jou herstellen, Zijn beeld in jou 
opnieuw tot leven roepen.

Agnes Visser

Mijn werk is mensen in geestelijke of psychische nood te-recht helpen. Mijn passie is dit te doen vanuit mijn christelijke achtergrond en met oog voor zingeving in dit leven.

Agnes visser 2018

cronjob