Relatiecounseling

Relatiecounseling

Kennen jullie dat ook? Steeds diezelfde zinloze discussies? De verwijdering?
Het kan over allerlei verschillende thema’s gaan, maar je komt steeds weer op hetzelfde punt uit: onbegrip, koelte, verwijdering. Hetzelfde patroon herhaalt zich keer op keer met aan het eind van het liedje: hij zwijgt, zij vit... Hij is kritisch, zij verdwijnt naar boven.

Zo had je het niet bedacht in het begin…. Je begon zo verliefd en nu sta je soms als kemphanen tegenover elkaar. Je vraagt je af: Waar ben ik in terecht gekomen? Deze relatie wil ik niet! Wat gaat er toch telkens mis?

Liefde is emotie
Het geeft warmte als het goed gaat en ijzige kou als het niet goed gaat. Als het goed gaat voel je je emotioneel met elkaar verbonden en je merkt elkaars signalen op, over en weer wordt er gereageerd.

Als er stress ontstaat ben je minder goed in staat om elkaar te zien en te begrijpen. Dan reageer je kortaf en boos, terwijl je eigenlijke emoties niet worden geuit. Je raakt verstrikt in een patroon van bekritiseren en stilzwijgen. Je raakt elkaar kwijt, weet niet meer wat er in de ander omgaat en waarop je moet reageren. Dan is het paniek, de relatie staat op het spel. En wat dan?

contactformulier

Naam(*)
Invalid Input

E-mail(*)
Invalid Input

Telefoon(*)
Invalid Input

Onderwerp(*)
Invalid Input

Ma t/m do
9.00-16.00
19.00-20.30
Invalid Input

Voorkeurs tijd
Invalid Input

Bericht
Invalid Input

Anti spam
Invalid Input

Verbetering van je relatie
We weten uit onderzoek hoe belangrijk het is om je emotioneel verbonden te voelen: mensen leven langer, herstel van ziekte gaat sneller, je kunt ook moeilijke situaties aan. De basis van je relatie is de hechting aan elkaar.

Die hechting is van levensbelang en iedereen heeft dat nodig. Er is gelukkig een goed onderzochte methode (EFT) om je te helpen die verbinding weer te herstellen.
En echt herstel is mogelijk, wanhoop niet.

Over mij
Als hulpverlener heb ik na de opleidingen Bachelor Theologie en Godsdienst Pastoraal Werk, ook de opleiding tot contextueel hulpverlener en de EFT Basistraining gevolgd. Ik werd direct gegrepen door deze effectieve en relevante methoden om verstoorde relaties te herstellen. Relaties zijn kwetsbaar omdat je er emotioneel in investeert. Dat maakt het werken aan je relatie tot een spannende bezigheid, die als het lukt, veel (nieuwe)levensvreugde geeft.

Heel veel echtparen willen investeren in hun relatie, ze geven niet makkelijk op! Partners beginnen hun huwelijk vanuit het verlangen samen oud te worden, in liefde en verbondenheid. Door allerlei levensgebeurtenissen kan dat erg zwaar blijken te worden. Dan is relatietherapie gebaseerd op de E.F.T. methode een begaanbare weg.

Ik werk vanuit mijn christelijke geloofsovertuiging, wat een extra dimensie geeft aan de gesprekken. Het is helemaal niet erg wanneer dat nieuw voor je is. Altijd is er het respect voor elkaar als uitgangspunt voor de ontmoeting.

Mocht je therapie bij mij overwegen, dan kunnen we een kennismakingsgesprek afspreken. Als uit het eerste gesprek blijkt dat EFT-therapie passend is, dan volgt behandeling. Behandeling bestaat uit gesprekken die gericht zijn op verbetering van de relatie.

Heb je vragen of wil je weten of ik je kan helpen? Neem vrijblijvend contact op via 'de contact button'. Een eerste (kennismakings)gesprek is altijd gratis!

  

Agnes Visser

Mijn werk is mensen in geestelijke of psychische nood te-recht helpen. Mijn passie is dit te doen vanuit mijn christelijke achtergrond en met oog voor zingeving in dit leven.

cronjob