Wat doet massage?

Kort gezegd, massage:

 • Vermindert stress
 • Stimuleert het geluksgevoel
 • Verhoogt de weerstand
 • Vermindert lichamelijke klachten
 • Verbeter je de balans tussen lichaam en geest
 • Geeft ruimte en energie

Massage heeft een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel, en op de hormoonhuishouding. Massage werkt door op  onwillekeurige processen in je lichaam waar je geen bewuste invloed op uitoefent. 
Door wrijving van de huid [warmte , ontspanning, doorbloeding] en kneden van de spieren wordt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam verhoogt. Ze verminderen stress en stimuleren het geluksgevoel.

Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige massages het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt. En dat is goed nieuws voor de werking van het immuunsysteem, oftewel: het verhoogt je weerstand.

contactformulier

Naam(*)
Invalid Input

E-mail(*)
Invalid Input

Telefoon(*)
Invalid Input

Onderwerp(*)
Invalid Input

Ma t/m do
9.00-16.00
19.00-20.30
Invalid Input

Voorkeurs tijd
Invalid Input

Bericht
Invalid Input

Anti spam
Invalid Input

Lichaam en geest

Na een massage zal je merken dat spieren soepeler worden en de doorbloeding beter. Hierdoor heb je er ook lang na de massage nog profijt van. Je hebt minder last van blessures, stijfheid, gewrichtspijnen, ademhalingsproblemen, hoge bloeddruk, hoge/schommelende bloedsuikerspiegel en andere spanningen.

Geestelijk gebeurt er ook wat met je. Je zou het kunnen omschrijven  als ‘meer ruimte in je hoofd’, nieuwe energie, een groter bewustzijn van je lichaam, en meer contact met je Zelf.

De kracht van aanraken

Aanraken en aangeraakt worden is een natuurlijke basisbehoefte, net zo belangrijk als voeding, veiligheid, kleding, onderdak, liefde en warmte. Aanraking heeft direct invloed op hoe we ons voelen, emotioneel en mentaal. Massage is aanraken.

De technieken, (geurige) olie, aandacht en rust dragen bij aan je gevoel van welbehagen. Dat gevoel wordt geactiveerd door de aanmaak van 'gelukshormonen' (beginnend met oxytocine), in de chemie van je lichaam verandert dus iets waardoor je je aangenaam gaat voelen.

Ontspanning

Massage heeft in ons hectische dagelijks leven een nuttige plaats verworven: het geeft je lichaam kans om van stress te herstellen. Psychische spanning is immers ook spanning, en ook die kruipt in de spieren. Wie kent niet die stijve nek na intensief met zijn hoofd te zijn bezig geweest? Of die lage rugpijn bij stress? Of kramp in de kuiten bij verdrongen woede? Ontspanningsmassage brengt rust (terug) in uw lichaam en herstelt de balans tussen lichaam en geest. Voetmassage kan daar deel van uitmaken en ontspant in optima forma! Het is een geweldige remedie tegen een slecht humeur.

Ontspanningsmassage is vooral gericht op ont-spannen: door de doorbloeding te vergroten/versnellen. Massage gebruikt daar - in een bepaalde volgorde - een aantal specifieke handgrepen voor: strijkingen, drukkingen en lichte knedingen. Massage helpt om het lichaam weer in de oorspronkelijke conditie terug te brengen: te ontspannen dus.

Een steuntje voor je immuunsysteem

Massage steunt het immuunsysteem en draagt bij aan pijnvermindering bij allerlei ongemakken. Door de ontspanning op fysiek en geestelijk vlak heeft massage een preventieve en helende werking. Het heeft een directe invloed op de huid, spieren, banden gewrichten en betrekt hierbij de inwendige organen en regelsystemen zoals bijv. de bloedsomloop, zenuwen, de hormoonhuishouding e.a. Door een betere doorbloeding worden afvalstoffen sneller afgevoerd en wordt de opname van voedingsstoffen bevordert en het teveel aan vocht in spieren en weefsels versneld afgevoerd.

Pijn of klacht

Een massage heeft een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht. Een  goede massage is een effectieve, natuurkundige therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast.

 • Een opgeruimd gemoed en emotioneel weer in balans

  Wanneer je het emotioneel zwaar hebt, is het een steuntje in de rug. Door direct contact met je lichaam ga je meteen beter voelen. Dit betekent ook dat de emoties die je soms weg stopt, opeens naar boven kunnen komen. Maar een emotie die met volledige aandacht gevoeld en waargenomen wordt, verdwijnt na korte tijd. Je kunt dus de emotionele ballast die je met je mee hebt gesleept omdat je geen tijd, mogelijkheid of moed had om er iets mee te doen, loslaten. En dan klaart het al snel op!

 • Beter contact met jezelf

  Massage brengt je (weer) in contact met je lichaam. Dit kan een bewustwordingsproces ondersteunen of initiëren. Daarnaast is het een moment van rust en aandacht voor jezelf, je maakt je even los van drukte en beslommeringen.Telefoons blijven buiten de praktijkruimte. Na een massage voelen de meeste mensen zich helemaal anders, er is meer ruimte om te voelen en te ervaren, met aandacht hier te zijn, zelfs het denken komt tot rust. De werking van een massage kan langdurig zijn en verrassend. Bijna iedereen ervaart een toename in het gevoel van welbevinden.

 • Lichaamsbewustzijn

  Tenslotte versterkt massage je lichaamsbewustzijn, je bent beter in contact met jezelf, met je gevoel en je intuïtie. En doordat je beter in jezelf zit, reageer je ook harmonieuzer en vriendelijker op je omgeving. Dat is ook fijn voor de mensen om je heen.

 • Contra-indicaties

  Wanneer je koorts hebt, alcohol gebruikt hebt of last hebt van besmettelijke huidinfecties kan er in het algemeen niet worden gemasseerd. Bij het intakegesprek kan je persoonlijke situatie worden bekeken.

Agnes Visser

Mijn werk is mensen in geestelijke of psychische nood te-recht helpen. Mijn passie is dit te doen vanuit mijn christelijke achtergrond en met oog voor zingeving in dit leven.

Agnes visser 2018

cronjob