massage header

Wat doet massage?

Massage...

  • Vermindert stress
  • Stimuleert het geluksgevoel
  • Verhoogt de weerstand
  • Vermindert lichamelijke klachten
  • Verbeter je de balans tussen lichaam en geest
  • Geeft ruimte en energie

Massage is aanraken. Aanraken en aangeraakt worden zijn een natuurlijke basisbehoeften, net zo belangrijk als voeding, veiligheid, kleding, onderdak, liefde en warmte. Aanraking heeft direct invloed op hoe we ons voelen, fysiek en mentaal.

Een goede massage is een effectieve, natuurlijke therapie die preventief, ter ontspanning, en klachtgericht kan worden toegepast. Massage heeft direct een gunstige invloed op onder meer het autonoom zenuwstelsel, de huid, spieren, banden, gewrichten, de bloedsomloop, de hormoonhuishouding en het immuunsysteem. Het draagt bij aan pijnvermindering bij allerlei ongemakken. Door de ontspanning op fysiek en geestelijk vlak heeft massage een preventieve en helende werking. Door wrijving van de huid en de spieren wordt de hoeveelheid endorfine en oxytocine in het lichaam verhoogd. Deze stoffen verminderen stress en stimuleren het geluksgevoel.

contactformulier

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Di t/m do
9.00-16.00
19.00-20.30
Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Lichaam en geest

Ontspanningsmassage is vooral gericht op ont-spannen door de doorbloeding te vergroten en te versnellen. Ik gebruikt daar - in een bepaalde volgorde - een aantal specifieke handgrepen voor: strijkingen, drukkingen en lichte knedingen.

Psychische spanning kruipt ook in de spieren. Ontspanningsmassage brengt rust (terug) in je lichaam en herstelt de balans tussen lichaam en geest. Voetmassage kan daar deel van uitmaken. Door middel van massage kun je de emotionele ballast die je met je mee hebt gesleept omdat je geen tijd, mogelijkheid of moed had er iets mee te doen, loslaten. Geestelijk gebeurt er iets met je: er ontstaat meer ruimte in je hoofd, je krijgt nieuwe energie en beter contact met jezelf, je wordt je meer bewust van je lichaam.

De kracht van aanraken

Aanraken en aangeraakt worden is een natuurlijke basisbehoefte, net zo belangrijk als voeding, veiligheid, kleding, onderdak, liefde en warmte. Aanraking heeft direct invloed op hoe we ons voelen, emotioneel en mentaal. Massage is aanraken.

De technieken, (geurige) olie, aandacht en rust dragen bij aan je gevoel van welbehagen. Dat gevoel wordt geactiveerd door de aanmaak van 'gelukshormonen' (beginnend met oxytocine), in de chemie van je lichaam verandert dus iets waardoor je je aangenaam gaat voelen.

Ontspanning

Massage heeft in ons hectische dagelijks leven een nuttige plaats verworven: het geeft je lichaam kans om van stress te herstellen. Psychische spanning is immers ook spanning, en ook die kruipt in de spieren. Wie kent niet die stijve nek na intensief met zijn hoofd te zijn bezig geweest? Of die lage rugpijn bij stress? Of kramp in de kuiten bij verdrongen woede? Ontspanningsmassage brengt rust (terug) in uw lichaam en herstelt de balans tussen lichaam en geest. Voetmassage kan daar deel van uitmaken en ontspant in optima forma! Het is een geweldige remedie tegen een slecht humeur.


Ontspanningsmassage is vooral gericht op ont-spannen: door de doorbloeding te vergroten/versnellen. Massage gebruikt daar - in een bepaalde volgorde - een aantal specifieke handgrepen voor: strijkingen, drukkingen en lichte knedingen. Massage helpt om het lichaam weer in de oorspronkelijke conditie terug te brengen: te ontspannen dus.

Een steuntje voor je immuunsysteem

Massage steunt het immuunsysteem en draagt bij aan pijnvermindering bij allerlei ongemakken. Door de ontspanning op fysiek en geestelijk vlak heeft massage een preventieve en helende werking. Het heeft een directe invloed op de huid, spieren, banden gewrichten en betrekt hierbij de inwendige organen en regelsystemen zoals bijv. de bloedsomloop, zenuwen, de hormoonhuishouding e.a. Door een betere doorbloeding worden afvalstoffen sneller afgevoerd en wordt de opname van voedingsstoffen bevordert en het teveel aan vocht in spieren en weefsels versneld afgevoerd.

Pijn of klacht

Een massage heeft een helende werking als het wordt ingezet ter behandeling van een klacht. Een  goede massage is een effectieve, natuurkundige therapie is die zowel preventief, ter ontspanning als klachtgericht kan worden toegepast.

cronjob