Een combinatie van counseling en massage

In sommige situaties is een combinatie van counseling en massage een optimale ondersteuning en een geweldig hulp in het proces waar iemand doorheen gaat.

De verbinding met jezelf herstellen
Massage brengt je in contact met je lichaam. Door het rustige tempo en de kalme en aangename atmosfeer krijgen je geest en je zintuigen de kans om tot rust te komen. Je zakt letterlijk meer in je lijf, en de drukte in je hoofd raakt wat meer op de achtergrond. Het is mogelijk dat er emoties naar boven komen. Wanneer je gewoon met je aandacht bij het gevoel blijft, zul je zien dat deze vrij snel weer verdwijnen. Een ontspanningsmassage helpt bij het loslaten van psychische blokkades.

Deze ontstaan in ieder mensen leven door de kleine en vaak ook grote trauma’s die we meemaken. De emotionele pijn van een trauma stoppen wij weg om niet steeds opnieuw te voelen hoe pijnlijk het is [geweest]. Dit wegstoppen kost (onbewust)  veel energie. In de spieren wordt die onbewuste  spanning opgeslagen en leidt tot blokkades in je fysieke en / of emotionele leven, en soms onverklaarbare chronische pijnen, hoofd- en rugpijn, gespannen pijnlijke nek en schouders, buikpijnen enz.

contactformulier

Naam(*)
Invalid Input

E-mail(*)
Invalid Input

Telefoon(*)
Invalid Input

Onderwerp(*)
Invalid Input

Ma t/m do
9.00-16.00
19.00-20.30
Invalid Input

Voorkeurs tijd
Invalid Input

Bericht
Invalid Input

Anti spam
Invalid Input

Tijdens een ontspanningsmassage merk je dat er nog een diepere laag in jou wordt aangeboord, doordat er gedachten en emoties boven komen waarvan je je niet [meer] bewust was. De eens weggestopte pijnlijke emoties dringen zich aan de oppervlakte, ze willen gehoord worden. Tijdens de ontspanning van de massage is er tijd en kom je tot rust, met aandacht voor jezelf, en merk je op dat je  lichaam een boodschap heeft: in je gedachten, of ergens in je lijf waar spanning zit die je ineens loslaat; dat kan bijvoorbeeld in je keel zijn, in je buik, of in je middenrif of schouders. Wanneer je de moed kan vinden die boodschap onder ogen te zien en te voelen hoe het echt met je gaat, kan je horen wat je lichaam je wil vertellen. 

Tot aanvaarding komen maakt de blokkade los, het gaat weer stromen in je gevoel. Dit brengt heling, innerlijke rust. Je zult ontdekken dat die doofpot die je zolang met kracht dicht hebt gehouden uit angst voor de pijn, heel voorzichtig geopend kan worden, en beetje bij beetje geleegd kan worden. Dat wat er was laten bestaan in het hier en nu levert je heel veel op: dichter bij gevoel komen helpt je om je gedachten tot rust te brengen, je lichaamsbewustzijn vergroten helpt je om je grenzen te kennen en te bewaken en jouw plek in de wereld in te nemen.

Vermoeidheid of in slaap vallen

Het is overigens niet raar als je bij een ontspanningsmassage eventjes weg dut. Veel mensen voelen pas bij een massage hoe moe ze zijn. Daarom raden we je aan om voor een ontspanningsmassage de tijd te nemen. Ook na de massage, zodat je niet weer meteen gehaast bent of nog 6 andere afspraken hebt staan, en de weldaad van de massage nog lang door kan laten werken. 

Effect van de combinatie: blokkades loslaten

Ontspanningsmassage gecombineerd met counseling geeft ruimte voor verandering doordat lichaam en geest meer in balans komen. 

In de hulpverlening wordt de focus gericht op de aanwezigheid van Jezus in jouw leven , je hart en ziel, Zijn genezende kracht van jouw wonden en pijn, Zijn vergeving voor jouw fouten en die van anderen. Je zult je opnieuw verbonden voelen met Hem, met jezelf en met de mensen om je heen. Dit is een weg van levensheiliging die vanaf dat moment doorgaat totdat je eeuwig bij Hem bent. Die hele weg blijft Hij erbij, Hij is trouw en laat je nooit meer gaan….

Heb je een specifieke vraag of klacht en hoe je die aangepakt wilt hebben? 
Samen kijken we welke behandeling bij jou past. 

 

Agnes Visser

Mijn werk is mensen in geestelijke of psychische nood te-recht helpen. Mijn passie is dit te doen vanuit mijn christelijke achtergrond en met oog voor zingeving in dit leven.

Agnes visser 2018

cronjob