header

Wie is Agnes Visser?

Over mij

Mijn naam is Agnes Visser [1959], getrouwd en moeder van vier volwassen kinderen. Op mijn levensweg heb ik donkere eenzame tijden ervaren. Uiteindelijk bleek God voor mij toch een Vader die mij ziet, waar ik ook ben, wat ik ook doe. En het wonder voor mij is steeds weer dat Hij kijkt met onvoorwaardelijke liefde, elke dag opnieuw. Dit aan anderen meegeven is de passie van mijn leven, omdat Gods liefde écht helend en genezend werkt. Wie God de ruimte geeft wordt een ander mens, één die zich gekend, aanvaard en geliefd weet, ook al is hij of zij (nog lang) niet volmaakt.

Wat ik doe

Mijn werk is mensen helpen de weg in het leven te vinden die voor hen begaanbaar is. Dat is voor ieder mens weer anders, soms heb je alleen even de juiste richting aanwijzingen nodig en kun je zelf verder. Soms wil je meer hulp. Samen met jou onderzoek ik wat er speelt in je leven en wat jij daarin wilt veranderen. Dat is namelijk wat counseling is: veranderen.. Ik doe dat vanuit mijn christelijke levensovertuiging, en met oog voor jou persoonlijke weg met God. Misschien is dat helemaal nieuw voor je, of heb jij je er nog niet vaak op deze manier mee bezig gehouden. In wederzijds respect gaan we op weg, wie weet ontdek je een nooit gedacht perspectief voor de toekomst.

Ooit als prille 17 jarige begonnen als A-Verpleegkundige ben ik later ook opgeleid tot Godsdienst- Pastoraal werker. Van 2008-2018 heb gewerkt in Inloophuis de Hoop in Dordrecht met dakloze en verslaafde mensen. Verder heb ik de Post HBO opleiding Verslavingszorg afgerond in 2011. Sinds 2012 ben ik actief als zelfstandige in pastorale zorg met Elpidos Counseling. In mei 2015 ben ik afgestudeerd als Pastoraal Counselor. Ter ondersteuning van het pastoraat heb ik in de contextuele benadering van Ivan B. Nagy nog een passie gevonden: de mens, geschapen als sociaal wezen (naar Gods beeld en gelijkenis NB A.Visser), functioneert in een netwerk van relaties. Het kenmerk van die relaties is het geven en ontvangen van gepaste zorg. De context omvat zowel huidige relaties als die uit het verleden en de toekomst.

Onderstaand lied verwoord voor mij hoe Gods liefde geneest en heelt:

De HEER heeft mij gezien, en onverwacht
ben ik opnieuw geboren en getogen.
Hij heeft mijn licht ontstoken in de nacht,
gaf mij een levend hart en nieuwe ogen.
Zo komt Hij steeds met stille overmacht
en zo neemt Hij voor lief mijn onvermogen.
Huub Oosterhuis

Agnes Visser

Mijn werk is mensen in geestelijke of psychische nood te-recht helpen. Mijn passie is dit te doen vanuit mijn christelijke achtergrond en met oog voor zingeving in dit leven.

cronjob